بیش از 10 سال ما به شرکت ها کمک می کنیم تا به اهداف مالی و تجاری خود برسند. اونوم یک آژانس سئو محور مبتنی بر ارزش گذاری است.

آخرین خبرها
اطلاعات تماس
مقاله

فولاد در صنعت ایران و جهان

صنعت فولاد را می توان در زمره حوزه هایی شمرد که در تمامی صنایع پایه مورد استفاده قرار میگیرد. از صنایع نفت و گاز تا ساختمان های شهری و دیگر حوزه ها، از این رو  توسعه و به روز کردن صنعت فولاد در هر کشوری از جایگاه ویژه ای برخوردار است که باعث تعالی بخشیدن و پویا کردن  اقتصاد در هر کشور محسوب می شود.

مزایای پرس هیدرولیک بیشتر بخوانید

 

تولید فولاد خام امروزه در جهان نزدیک به 2 میلیارد تن است، که کشورهای مثل چین ، استرالیا و... جزو بزرگترین تولید کنندگان فولاد در دنیا محسوب می شوند.

اخبار صنعت فولاد
صنعت فلزی ماشین سازی برادران صادقی

صنعت فولاد در ایران :

کشور عزیزمان ایران با در نظر گرفتن ذخایر زیاد سنگ آهن، منابع غنی انرژی و نیروی کار کامل متخصص که تمام این موارد جزو مزیت های شمرده می شود شرایط را برای خود کفایی و پیشرفت در این صنعت مادر فراهم می سازد.

بهره گیری از آهن به چندین هزار سال قبل از میلاد به زمانی که انسان با کشف آهن  توانست ابزارهای جنگی برای دفاع خود مانند نیزه را بسازد بر می‌گردد. اما تولید مقاطع فولادی به شکلی که امروزه از آن تصور داریم از قرن 19 آغاز شد. با گذر زمان این صنعت توسعه یافت و صنایعی مثل هواپیما سازی، کشتیرانی و اتومبیل سازی به وجود آمد و باعث ایجاد تنوع در صنعت فولاد جهان شد.

بیشترین مصرف فولاد در جهان متعلق به صنعت ساختمان است، ماشین آلات، حمل و نقل و نفت و گاز به ترتیب بعد از آن در رده‌های بعدی قرار دارند. در این صنعت ماده اولیه با طی مراحلی به محصولی قابل مصرف تبدیل می‌شود.

با نحوه کار دستگاه های قیچی ضایعات بیشتر اشناشوید

به طور کلی در تهیه فولاد از انواع مواد خام و نیمه خام استفاده می‌شود که در زیر به آنها اشاره کرده‌ایم:

  • سنگ آهن
  • قراضه آهن و فولاد ( که توسط بازگردانی ضایعات به کوره های ذوب انجام می شود)
  • مواد احیا کننده آهن از سنگ‌های معدنی (زغال سنگ، کک و گاز طبیعی)
  • مواد افزودنی به منظور تسهیل فرآیند تولید فولاد یا برای کیفیت بخشیدن به آن مانند سرباره
  • مواد مصرفی مثل نسوزها

بررسی روش های تولید فولاد خام 

 امروزه فناوری‌های مورد استفاده در تولید محصولات فولادی در مراحل بعد از تولید فولاد خام یعنی ریخته گری و نورد فولاد خام، کم و بیش یکسان است. اما برای به دست آوردن فولاد خام، از فناوری‌های مختلفی استفاده می‌شود که می‌توان آن ها را به دو روش عمده زیر دسته بندی کرد:

احیای مستقیم سنگ آهن و ذوب آهن اسفنجی و قراضه فولاد در گوره قوس الکتریکی با کوره القاییتهیه آهن خام ( چدن مذاب) به روش احیای غیر مستقیم در کوره بلند و تولید فولاد از چدن در کوره‌های اکسیژنی فولاد خام ریخته‌گری شده در صنعت فولاد به سه محصول تبدیل می‌شود که جزو محصولات نیمه تمام محسوب می‌شوند؛ شمش فولاد، محصولات نیمه تمام ریخته گری مثل اسلب، تختال، بلوم یا بیلت و فولاد مذاب مناسب ریخته گری. تولید فولاد خام ایران بیشتر صرف ساخت شمش اسلب، تختال، بلوم و بیلت می‌شود.

دستگاه پرس ضایعات آهن را در این صفحه مشاده کنید

در کل جهان کشورهای چین، ژاپن، آمریکا، هند، روسیه، کره جنوبی، آلمان، ترکیه، برزیل، اوکراین، ایتالیا، تایوان، مکزیک، فرانسه و ایران فولاد خام تولید می‌کنند. صنعت فولاد ایران با در برداشتن ذخایر فراوان سنگ آهن، تولیدکنندگان زیاد، نیروی کار و دسترسی به فرآیند تولید جایگاه قابل توجهی در لیست صادرات فولاد در جهان ندارد و جزو ده کشور برتر در صادرات و تولید نیست. تولیدات فولاد یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذار ترین عوامل در اقتصاد و درآمد کشور می‌باشد.

ماشین سازی برادران صادقی